• Reuverse topprestatie in Praag

Reuverse topprestatie in Praag

Het afgelopen weekend heeft de O17 selectie in het Prachtige Praag een onverwachte maar dik verdiende tweede plaats behaald in Het ‘Strahov Cup’ toernooi.

De selectie onder aanvoering van Abdel Horrane en Wouter Puts moest op de eerste dag drie poulewedstrijden spelen met als tegenstanders SV Kuppingen en Sparta Lichtenberg uit Duitsland en MSK Puchov uit Slowakije. Sparta was in de eerste wedstrijd een zeer sterke tegenstander maar uit een counter scoorde Reuver de 1-0.  Niet veel later ook de 2-0 en dat konden de Duitsers in de korte wedstrijd  (het waren wedstrijden van 2x15 minuten)  niet meer repareren.

Het Slowaakse Puchov was de grote favoriet in de poule en dat maakte die ploeg ook waar. Deze tegenstander speelt op tweede nationaal niveau in Slowakije en was een maatje te groot voor onze ploeg, gevolg een kansloze 3-0 nederlaag.  Hierdoor was de derde wedstrijd bepalend wie er als nummer 2 mee naar de finale zou gaan.  Kuppingen mag dan op een hoger niveau spelen in Duitsland dan ns team maar zonder respect ging de Reuverse ploeg vol voor de winst. Na 1-0 net voor rust werden de Duitsers in de tweede helft helemaal weg gespeeld en was de 6-1 genoeg voor een dik verdiende finaleplaats.

In die finale opnieuw Puchov natuurlijk als tegenstander en verder DOVO uit Veenendaal en Niederhalle uit Duitsland. In het enorme stadion complex van Slavia Praag werden de finales afgewerkt. Een prachtige ervaring voor onze ploeg die motiveerde richting een top prestatie.

In de eerste wedstrijd blijken we opnieuw geen moeite te hebben met Duitse tegenstanders. Niederhalle gaat er kansloos met 3-0 vanaf, de perfecte start voor vv Reuver.  Vervolgens is DOVO de tegenstander. Deze divisieploeg komt snel op 1-0 voor uit een strafschop. In een heel harde wedstrijd komt Reuver op 1-1 uit een rebound van een vrije trap. DOVO maakt de wedstrijd heel hard maar krijgt Reuver niet op de knieën.  De slotwedstrijd is dan weer tegen Puchov en ook nu weer is deze tegenstander een maatje te groot. Met twee prachtige afstandsschoten beslissen zij de wedstrijd waarin Reuver overigens wel beter tegenstand bood dan in de poule wedstrijd.

VV Reuver feliciteert de selectie van O17 en zijn technische staf  met het prachtige resultaat in Praag. Dank ook aan de ouders en andere fans voor de support van het team waardoor dit is mogelijk gemaakt.

Op naar zaterdag voor de belangrijke laatste competitie wedstrijd waar nog drie ploegen het kampioenschap kunnen behalen. Om 14.00  uur is de aftrap in Reuver