• Eerste minuut beslissend in Roggel

Na het prachtige spektakelstuk van vorige week viel de uitwedstrijd in en tegen Roggel bepaald tegen voor de talrijk meegereisde supporters van vv Reuver. Vooral de eerste helft was verdedigend de organisatie geregeld zoek en het middenveld kon maar geen controle in de wedstrijd vinden. Na rust ging het wel beter en waren er ook kansen om toch tot een resultaat te komen maar al met al was het toch een heel matige pot van de mannen in het oranje. Verliezen van deze tegenstander was zeker niet nodig en doet denken aan de eerdere nederlaag tegen TSC. Al met al weggegooide punten op een troosteloze zondagmiddag.
    Na een minuut stilte voor de overleden Huub Gubbels die 60 jaar lid was van de SV Roggel ging de wedstrijd van start maar de verdediging van Reuver had dat nog niet in de gaten leek het wel. Balverlies op het middenveld, een eigenlijk ongevaarlijke voorzet maar Noah Kremers is zijn man even vergeten en die kan vrij voor Jordy Vosbeek die Juul Verstappen verving in de lange hoek binnenschieten 1-0.
    Vervolgens krijgen de toeschouwers een rommelige eerste helft voorgeschoteld met matig spel over en weer opgeleukt met soms onverwachte kansen als er weer ergens iets mis gaat. Zo taste de verdediging van Reuver nog enkele keren totaal mis maar bleken de spelers van Roggel gelukkig geen beste schutters te zijn. Aan de andere kant ook heus wel kansen want Reuver probeerde het wel maar echt goedlopende aanvallen waren spaarzaam. Het gevaar kwam in de eerste helft vooral van Jelco Franssen die op snelheid wel voor gevaar zorgde. Een keer had hij zelf een goede kans en na 25 minuten bracht hij Bart van Buggenum is scoringspositie, maar geen treffer helaas.
    Even later brengt een mooie een-twee tussen Ayoub en Gijs laatstgenoemde vrij voor de uitkomende doelman, Gijs speelt de bal onder de doelman door maar die heeft geluk en zijn billen voorkomen een doelpunt. De 34e minuut had het dan moeten gebeuren, drie enorme kansen achter elkaar maar de bal wilde er niet in. Eerst mist Ivo Sillen voor open doel, dan komt er een kopbal op de lat en dan tikt de doelman nog net een schot van Jelco over het doel. Als dit allemaal niet lukt weet je dat het een lastige middag gaat worden.
    Na rust komt Erkan Yazici voor Gijs Smeets in de ploeg en al na twee minuten schiet Erkan voorlangs. Inmiddels heeft de regen Roggel weten te vinden en worden de omstandigheden er niet beter op. Verdedigend staat het nu wel beter bij Reuver en er komen ook nog wel kansjes maar het vertrouwen op een goede afloop lijkt toch langzaam af te nemen. Er volgen nog de nodige wissels om nieuw leven in de ploeg te krijgen maar het lijkt er niet in te zitten. Erkan heeft nog wel een mooi schot net naast en ook Jelco komt er nog een keer gevaarlijk uit maar ook aan de andere kant wordt een vrije kans hoog over geschoten.
    De slotfase nog even alles of niets met wel veel druk maar de mannen uit Roggel houden uiteindelijk redelijk gemakkelijk stand. Waar het scoren vorige week los leek gekomen was dat nu weer het grootste probleem en voetballend was het vandaag allemaal een stuk minder. Jammer want aan de vechtlust heeft het zeker niet gelegen. Maar de wisselvalligheid moet echt uit de groep. Roggel heeft op punten nu het team van Reuver achterhaald en in de stand lijkt er een tweedeling te ontstaan van zes ploegen die voor de top gaan en de andere acht die moeten zien bij de onderste drie plekken weg te blijven.
    Volgende week komt bij de laatste thuiswedstrijd van 2022 de koploper BEVO naar Reuver. Een zware opgave dat zeker maar ook een mooi affiche om het jaar mee af te sluiten. Hopelijk weten weer veel toeschouwers het sportpark te vinden om onze ploeg aan te moedigen.